divendres, 29 de setembre del 2023

Ja tenim el racó d'experimentació i ciència al pati

Ja us vam avançar que un any més ens han otorgat la subvenció de l'Ajuntament de Sant Joan Despí per promoure projectes en els centres educatius del municipi. Aquest any el projecte presentat per l'AMPA s'anomena 'Creem un racó d'experimentació i ciència' i a partir d'aquest curs els nostres fills i filles ja poden gaudir d'aquest nou material. 

 

  • Estructura de fusta de picarols i escayots de bambú adreçada al pati de i1 (1-2 anys): Un èxit total! Els infants de seguida, al trobar-se-la de sorpresa en el pati van passar a l'acció i van descobrir totes les possibilitats sonores depenent de materials de qualitats diferents(temperatura, textura, color del ferro i el bambú) i no només aquestes, sinó que també van probar si els cons de bambú servien per omplir-los de sorra i pedres. És a dir, també van assolir uns objectius nous, no previstos, en quan a omplir i buidar. 
  • Balança de galledes situada al sorral del pati del nivell i2 ( 2-3 anys): Un altre èxit i objectius no previstos assolits! Els infants se'ls hi proposa jugar al sorral amb galledes, pales i rastrells i a partir d'aquí aquests, descobreixen una novetat que són dos galledes més, penjades a les quals també se les pot omplir de sorra i /o fulles que han caigut dels arbres del voltant. Quina baixa més avall quan les omplim? Han descobert que aquests cubells són diferents dels altres perquè son més freds (no son de plàstic) estan penjats, que també es poden omplir i buidar posant sorra/ fulles amb la pala i pugen o baixen depenent del que hi posem a dins! 

Des de l'AMPA La Pomera volem agraïr el suport de l'Ajuntament de Sant Joan Despí per fer possible aquest projecte que de ben segur gaudiran els nostres fills i filles i els infants dels propers cursos. 

I per acabar, dir-vos que amb aquest projecte volem fer un petit pas i posar el nostre granet de sorra (mai millor dit) per afavorir l'experimentació científica dels nostres fills i filles. Creiem que la ciència ha d'estar present des de ben petits i fer-ho a través de la pràctica i experimentació pròpia és la base per després fer créixer i desenvolupar l'educació científica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada